Otepää Kodanikud võitsid jälle

Valimisliidu Otepää Kodanik nimekirjas kandideerida soovinud Ene Reedi jäeti Otepää vallasekretäri otsusel kandideerimisvõimalusest ilma.  Täna, pärast Siseministeeriumi järelevalvet ning ettekirjutust Otepää vallale taastati  Ene Reedi õigused ning ta on kantud Valimisliidu Otepää Kodanik nimekirja numbriga 211.

Käesoleva aasta juulis esitas Ene Reedi Otepää vallale taotluse enda ja oma alaealise lapse sissekirjutamiseks Otepääle, oma koju, kus nad elavad koos abikaasa Teet Reedi ja lastega juba mitu aastat ning lapsed kasutavad Pühajärve Põhikooli sõitmiseks valla koolibussi neljandat aastat.  Otepää vald keeldus sissekirjutusest põhjendusega, et Reedide pere majal  pole kasutusluba, kuigi samasse majja on mitu aastat tagasi elama märgitud enamik Ene Reedi pereliikmetest. Asi tuli avalikuks alles siis, kui Reedi esitas kandideerimisavalduse valimiskomisjonile.  Otepää valimiskomisjon keeldus teda valimisliidu Otepää Kodanik nimekirja registreerimast, kuna ta ei olnud 01.08 seisuga valla elanik.

Pärast kaebuste esitamist Valga maakonna valimiskomisjonile ning  Vabariigi valimikomisjonile, algatas Siseministeerium järelevalve Otepää valla tegevuse osas.  Siseministeerium tuvastas menetluse käigus, et Otepää vald on toiminud ebaseaduslikult ning kohustas Otepää valda Ene Reedi sisse kirjutama.

Valimisliidu Otepää Kodanik esinumber Kuldar Veere ütles: „Meie valimisliidu kampaaniat on igati püütud takistada ning kõrvaltvaatajale võib tunduda meie tegevus pideva sõdimisena. Kuid nagu erapooletute ametkondade järeldused näitavad, ei sõdi me lihtsalt sõdimise pärast, vaid see on senise Otepää võimu puhul ainus võimalus seadused maksma panna, kahjuks…“

Advokaadibüroo Sorainen vandeadvokaat Allar Jõks, kes vaidluse lahendamiseks pidas vallaga läbirääkimisi, märkis, et õnneks lahenes seekordne vaidlus ilma kohtusse pöördumata. “Kodanikujulgus ja leppimatus ebaõiglusega viisid järjekordselt sihile. Kindlasti julgustab selline kogemus oma õiguste eest seisma ja sisendab usku Eesti riigi toimimisse.”

ene reedi plakat ruut

Ene Reedi:“ Ma olen siiralt õnnelik, et õigus pääses taaskord võidule.  Tänan kõiki inimesi ja ametnikke, kes selles vaidluses kiiresti reageerisid ning tänu sellele on taastatud minu põhiõigus – valida ja olla valitud“.

 

 

Lisa kommentaar